Україна і світ

Анонс буде пізніше: коли ЗСУ можуть отримати дозвіл на удари вглиб Росії

Фото: Верховна Рада

Під час 25-го засідання у форматі Рамштайн 12 жовтня, західні партнери можуть дозволити українській армії завдавати удари вглиб території Росії. Однак, є ймовірність, що оприлюднення інформації про зняття обмежень відбудеться пізніше.

Таку думку озвучив народний депутат від фракції Слуга Народу, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в коментарі РБК-Україна.

Захід може дозволити ЗСУ бити вглиб РФ

Чернєв розповів, що в межах майбутнього засідання Рамшайн очікується ухвалення важливих рішень щодо подальших кроків у війні з Росією. Зокрема, це може стосуватися зняття обмеження на удари по російській території.

– Я припускаю, що рішення може бути там ухвалено, але не анонсовано, щоб, наприклад, не готувати РФ до якихось змін на полі бою, – пояснив нардеп.

Та є й інший варіант розвитку подій, який передбачає відтермінування оголошення ухваленого рішення до завершення виборів президента в Америці.

Чернєв сподівається, що важливі рішення будуть ухвалені під час засідання, він додав: Головне, щоб були ухвалено. Анонси – це вже потім.

Рамштайн 12 жовтня: що відомо

12 жовтня відбудеться 25-та зустріч Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн. Однак, зазначається, що засідання вперше буде на рівні лідерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На зустрічі буде присутній президент України Володимир Зеленський. Він представить План перемоги та конкретні кроки для справедливого закінчення війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 17:50:33