Україна і світ

У Google Документах можна створювати вкладки: що відомо про нову функцію


У Google Документах з’явилася функція вкладок, покликана спростити організацію і пошук інформації у довгих документах.

У Google Документах з’явилися вкладки

Компанія анонсувала нововведення у квітні, і тепер функція поступово з’являється у всіх користувачів корпоративних облікових записів Google Workspace і особистих акаунтів Google, хоча це може зайняти кілька тижнів.

– Тепер ви можете використовувати вкладки для підготовки та створення контенту таким чином, щоб ви могли швидко знаходити те, що шукаєте, і не відволікатися від виконання завдань. Крім того, читачі можуть легко переміщатися по вашому документу і зосереджуватися на розділах, які мають для них найбільше значення, – йдеться в оголошенні Google.

Доступ до вкладок з’явиться у веб-редакторі для настільних комп’ютерів – потрібно натиснути на значок, розташований у лівому верхньому кутку екрана.

Раніше цей значок позначався як Показати структуру документа, а тепер при наведенні на нього спливає назва Показати вкладки і схеми. Користувач може керувати кількома вкладками, включно з підвкладками.

У Google Документах з'явилися вкладки

Наприклад, у розділі Бюджет можна створити підрозділи, присвячені витратам на подорожі та продукти харчування. Функція дозволяє створювати до трьох підвкладок.

Кожній вкладці можна присвоїти індивідуальну мітку або смайлик, щоб швидко їх ідентифікувати. Якщо документ містить одну або більше вкладок, меню навігації по них відкривається за замовчуванням. Також можна поділитися посиланням безпосередньо на вкладку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За наявності доступу на редагування документа вкладки можна перейменовувати, копіювати або видаляти – інакше їх можна переглядати та використовувати для навігації документом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 18:21:13