Україна і світ

Яблучний десерт Бетті: простий рецепт американського смаколика


Яблучний десерт Бетті, також відомий як Браун Бетті – класика американської кухні. Він поєднує в собі поєднує в собі ніжні шматочки яблук та хрустку крихту, створюючи неперевершений смак, який запам’ятовується з першого шматочка.

Що таке десерт Бетті

Браун Бетті – це північноамериканський десерт, у складі яблука, підсушений хліб чи панірувальні сухарі, а також вершкове масло.

Його історія налічує понад 150 років: вперше цей десерт згадали у пресі в 1864 році.

У класичних рецептах яблучного Бетті часто використовували яблучний соус і навіть крекери. Цей десерт мав популярність в родині Рональда і Ненсі Рейган, які смакували його у Білому домі.

До речі, на початку жовтня у США відзначають свято, присвячене яблучному десерту Бетті, який вже давно став символом осіннього затишку та традиційної кухні.

Яблучний десерт Бетті: рецепт

Ви самостійно можете контролювати рівень солодкості, регулюючи кількість цукру і крихти. Він має апетитну хрустку скоринку, а теплі яблука, що тануть у роті, роблять його неймовірно смачним.

Інгредієнти:

  • яблука – 800-900 г
  • панірувальні сухарі або підсушений білий хліб – 150 г
  • вершкове масло – 150 г
  • цукор – 100 г
  • апельсиновий сік – 1/4 склянки
  • мелена кориця – 1/2 ч. л.
  • мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
  • сіль – 1 дрібка

Приготування:

  1. Підготовлюємо усі необхідні інгредієнти, бо готувати будемо швидко. Духовку розігріваємо до 190 градусів. Середнього розміру форму для випікання злегка змащуємо маслом.
  2. Яблука нарізаємо скибочками та викладаємо у форму. Поливаємо їх апельсиновим соком.
  3. У мисці поєднуємо борошно, цукор, корицю, мускатний горіх і дрібку солі.
  4. Додаємо до борошняної суміші нарізане кубиками масло та розтираємо у грубу крихту.
  5. Отриманою ароматною крихтою посипаємо яблука.
  6. Випікаємо яблучний десерт Бетті у духовці близько 30 хвилин. Крихта повинна підрум’янитися, а яблука пропектися.

Дістаємо десерт з духовки та, перед тим як подати до столу, трохи охолоджуємо. Смачного!

Яблучний десерт Бетті часто подають з кулькою морозива, збитими вершками чи злегка скропивши соком лимона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 17:30:00