Україна і світ

У Південній Кореї назвали ймовірною участь вояків із КНДР у війні в Україні: реакція РНБО

Фото: Факти ICTV

Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) може відправити своїх військових до України на підтримку армії РФ.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен під час парламентських слухань 8 жовтня.

Чи може КНДР послати своїх військових на війну РФ проти України

– Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, подібний до військового союзу, можливість такого розгортання є дуже ймовірною, – сказав міністр.

Він мав на увазі двосторонню угоду, яка включає пункт про взаємну оборону, підписана північнокорейським лідером Ким Чен Ином і президентом РФ Володимиром Путіним на переговорах у червні.

Відповідно, на його думку, інформація про ліквідацію військовослужбовців із КНДР поблизу окупованого Донецька може виявитися правдивою.

Минулого тижня газета Kyiv Post повідомила з посиланням на джерела у розвідці, що шість північнокорейських офіцерів загинули і ще троє були поранені в результаті ракетного удару 3 жовтня.

Рекція РНБО

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко наголошує, що КНДР уже направила своїх військових в Україну.

– Я розповідав, що військові КНДР в обмежених кількостях, переважно інженерні, здійснюють нагляд за якістю і використанням пхеньянської зброї російською армією. Деякі вже загинули, – каже він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, самі боєприпаси і балістичні ракети KN23 переважно низької якості, про що ці військові рапортують Ким Чен Ину.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 13:00:38