Україна і світ

Уряд виділить додаткові €86 млн на будівництво захисту енергооб’єктів – Шмигаль

Кабінет Міністрів України планує виділити додаткові 86 млн євро на будівництво систем захисту довкола енергетичних об’єктів. 

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час своєї промови на засіданні уряду 8 жовтня.

Кабмін виділить додаткові кошти на захист енергооб’єктів

Глава уряду зазначив, що попри спроби росіян уразити українські енергооб’єкти, нині ситуація в енергосистемі стабільна та збалансована. 

Проте, за його словами, сфера енергетики залишається в пріоритеті. Уряд та енергетики цілодобово продовжують відновлення, ремонт і розвиток децентралізованої генерації.

Водночас Денис Шмигаль повідомив, що сьогодні, 8 жовтня, уряд ухвалив рішення, що дасть змогу перерозподілити кошти в межах позики від Європейського інвестиційного банку на модернізацію українських підстанцій.  

– Зможемо спрямувати додаткові 86 млн євро на зведення систем захисту навколо енергетичних об’єктів, що зменшить ризики від російських терористичних атак, – сказав прем’єр-міністр України.

Ситуація в енергосистемі на 8 жовтня

За даними Міненерго, енергосистема України залишається збалансованою. Проте регулярні обстріли з боку РФ призводять до пошкоджень енергооб’єктів, що ускладнюють їх роботу. 

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів і бойових дій фіксувалися знеструмлення у семи областях України: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській. 

У Міненерго зазначили, що наразі триває активне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергетичної системи до осінньо-зимового періоду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Денис Шмигаль

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 14:00:18