Україна і світ

250 випадків за вересень: РФ продовжує бити по позиціях ЗСУ хімічною зброєю

Фото: УНІАН

РФ продовжує застосовувати проти Сил оборони спеціальні боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами.

Про це повідомив Генеральний штаб України.

– Поруч зі звичайними засобами вогневого ураження противник застосовує боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання у ролі засобів ведення війни. Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу, – повідомило відомство.

Скільки хімічних ударів РФ завдала за вересень

За вересень 2024 року підрозділи радіаційної, хімічної, біологічної розвідки Сил підтримки Збройних Сил України зафіксували 250 таких випадків.

– Із початком широкомасштабного вторгнення Росії проти України підрозділами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки здійснювалась безпосередня фіксація випадків застосування небезпечних хімічних речовин на полі бою, – повідомляє Генштаб

З лютого 2023 року застосування росіянами небезпечних хімічних речовин набуло системного характеру.
24 вересня поточного року зафіксовано 4228 застосувань ворогом боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наголошується, що цим РФ грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов’язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 12:55:27