Україна і світ

ТЦК зможуть бачити дані про несплачений штраф: подробиці

Через реєстр Оберіг співробітники ТЦК зможуть бачити дані про несплачений штраф та відкриті в суді справи щодо ухилянтів, зокрема про притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Про це інформує Судово-юридична газета.

Відповідно до закону №3783-IX (законопроєкт 11143) про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку, який підписав президент України Володимир Зеленський 26 червня,  розширено перелік відомостей, які вноситимуться до реєстру Оберіг.

Зараз дивляться

– А саме туди потраплять відомості про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дата, номер, короткий зміст протоколу та/або постанови про адміністративне правопорушення), а також відомості про примусове виконання рішення щодо особи-боржника (реквізити та відомості виконавчого документа), – йдеться у повідломленні.

ТЦК зможуть бачити дані про несплачений штраф

До того ж, відповідно до постанови Кабміну №559, військово-обліковим документом призовників, військовозобов’язаних і резервістів в електронній формі є відображення в електронній формі відомостей про громадянина України, що містяться в реєстрі Оберіг.

– А також відомостей щодо звернення або повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції, – додали в Судово-юридичній газеті.

Нагадаємо, що  нещодавно у мобільному застосунку Резерв+ тепер відображається статус бронювання від мобілізації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 14:27:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин