Україна і світ

Супроводжують штурмовиків і прикривають піхоту: як стати мінометником ДШВ ЗСУ

Мінометники Десантно-штурмових військ ЗСУ спеціалізуються на ліквідації та придушенні живої сили, знищенні вогневих позицій противника – укриттів, укріплень чи бліндажів, розташованих у польових умовах.

Серед них – мінометники 71 окремої єгерської бригади ДШВ, які обстрілюють російських окупантів під Вовчанськом. Вони прикривають штурмові групи побратимів, придушують живу силу РФ і вибивають окупантів із засідок.

На потреби мінометників Десантно-штурмових військ ЗСУ українці можуть задонатити у рамках проєкту Друзі ДШВ.

Зараз дивляться

Як працюють мінометники ДШВ

Вовчанський напрямок – один із найгарячіших на Харківщині. 23-річний Ростислав на позивний Буг – це командир мінометної батареї 71 окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ, що захищає Вовчанськ.

24 лютого 2022 року його, ще курсанта Національної Академії Сухопутних військ імені Сагайдачного, підняли за тривогою.

– Треба захищати не тільки свою родину, дітей, жінок, батьків, а й свою державу. Я думаю, що це зараз кожен має зробити, – заявив Буг.

Мінометники завжди супроводжують штурмовиків, прикривають піхоту, а також знищують окупантів у засідках. Вони повинні бути швидкими й мобільними – відстрілятися, переміститися і знову бити армію РФ.

– У мінометів перевага в тому, що це – швидкострільність, мобільність, простота використання. Вони можуть уразити ворога за укриттям, – зазначив командир.

Як стати мінометником ДШВ

Мінометники потребують сміливих і рішучих фахівці різних напрямків. Посилити українських воїнів можуть і звичайні громадяни, подавши заявку на сайті Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Також можна звернутися до рекрутингового центру 71 окремої єгерської бригади ДШВ, щоб пройти загальну військову підготовку та бойове злагодження.

Підтримати Десантно-штурмові війська ЗСУ донатом можна на сайті Друзі ДШВ або за спеціальним QR-кодом. На зібрані кошти закуплять необхідні комплекси РЕБ, дрони, запасні частини, прилади нічного бачення, спеціальну інженерну техніку та тепловізори.

Фото: Десантно-штурмові війська ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 16:30:06