Україна і світ

США та Україна над розробкою та створенням заміни для систем ППО С-300 – Остін

Фото: Getty Images

Сполучені Штати, Україна та кілька європейських країн працюють над розробкою і створенням заміни для зенітної ракетної системи С-300 і ракети класу повітря-повітря Р-27.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін під час 24-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн.

Остін про роботу над заміною ЗРК С-300

— За допомогою кількох європейських компаній Сполучені Штати працюють з Україною над розробкою та створенням заміни для систем ППО С-300 та ракет класу повітря-повітря Р-27, – сказав Остін.

Крім того він повідомив, що США також виділили понад $200 млн на закупівлю критично важливих компонентів, які дозволять Україні виробляти БпЛА та засоби радіоелектронної боротьби, які були ефективно розгорнуті Києвом.

Зараз дивляться

— Наші державні дирекції з питань озброєнь працюють у тісній співпраці з коаліціями сил і засобів для задоволення цих потреб і прискорення постачань. Тому я з нетерпінням очікую обговорення шляхів зміцнення оборонної промислової бази України, а також нашої власної, – додав очільник Пентагону.

За його словами, США надає свої промислові бази для задоволення потреб України та підтримки їх у довгостроковій перспективі.

Остін наголосив, що для своєї довгострокової безпеки Україні належить пройти довгий шлях. За його словами, Україна має продовжувати нарощувати власне оборонне виробництво, і багато членів контактної групи вже підтримують ці зусилля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 6 вересня Володимир Зеленський прибув на авіабазу Рамштайн у Німеччині для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 13:30:34