Україна і світ

Слід спецслужб РФ: у Волинському ТЦК відреагували на мітинг під військкоматом у Ковелі

Фото: Факти ICTV

Починаючи з вечора 3 серпня у Ковелі, що на Волині, під будівлею Ковельського РТЦК відбувся мітинг через затримання кількох молодих хлопців. Коментуючи зібрання людей під РТЦК, у Волинському ТЦК та СП заявили про активну роботу російських спецслужб та ботів в мережі.

Станом на вечір неділі мітинг людей завершився, оскільки затримані чоловіки були відпущені.

Мітинг під Ковельським РТЦК

Згідно із даними з мережі, з вечора суботи під Ковельським РТЦК почали збиратися люди, які були невдоволені затриманням трьох хлопців, і, відповідно, вимагали від співробітників військкомату відпустити молодиків.

Зараз дивляться

На відео, яке зняте під РТЦК, видно чимало людей, які вступили в конфлікт з військовослужбовцями. Як наслідок, під тиском натовпу трьох затриманих хлопців зрештою відпустили.

Мітинг у Ковелі: реакція Волинського ТЦК

У Волинському ТЦК, реагуючи на це зібрання людей, заявили, що затримання трьох громадян було здійснене поліцією, а не військовими. Попри це, у ТЦК нагадали, що усі чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ. А оскільки у осіб, яких перевіряли, його не було, тому їх було доставлено до РТЦК для подальшої перевірки.

– Через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків, їх запрошено до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо…

Однак, дехто з громадян трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора соціальними мережами Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях, – кажуть в ТЦК.

В ТЦК стверджують, що після “аналізу фактів та обставин випадку”, який мав місце у Ковелі, конфлікт між РТЦК та населенням підтримувався та спрямовувався у “необхідному руслі” спецслужбами РФ через відповідні “інформаційні системи”.

– На це вказують наступні методи їх роботи – емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори тощо. Сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками. Тільки біда в тому, що вони віртуальні, а люди, які вчора чинили спротив і перешкоджали законним діям влади – реальні (тож і відповідальність буде реальна, а не віртуальна), – пишуть військові.

Загалом, в Волинському ТЦК назвали акцію під Ковельським військкоматом “повністю спровокованою, з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації”, а також перешкоджанню законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.

– Вчора, ви знецінили справжню сутність гасла “Героям Слава!”, яке вигукували та аплодували “ухилянту”, який не зробив нічого заради перемоги України над загарбником, а Герой України, Олександр Мацієвський, знав справжню ціну цим словам, за що був цинічно розстріляний ворогом. Після таких ваших дій, ви ще впевнені, що стоїте саме на тих національних позиціях, що і сотні тисяч співвітчизників, які зі зброєю в руках захищають нашу з вами Батьківщину? – резюмували ТЦК у дописі-реакції.

Нагадаємо, напередодні в Одесі знов спалахнув скандал між цивільними та представниками ТЦК і СП. На відео видно, як між військовими, чоловіком та декількома жінками відбувається бійка. Детальніше про скандал з ТЦК в Одесі – читайте на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-04 21:42:09