Україна і світ

Склад збірної України U-19 на юнацьке Євро-2024 – список

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко назвав список футболістів, які поїдуть на молодіжне Євро-2024 U-19.

Склад команди оприлюднили на офіційному сайті Української асоціації футболу.

Склад збірної України U-19 на Євро-2024

До заявки увійшли 23 футболісти, зокрема 15 з них – брали участь у відборі до фінальної частини.

Зараз дивляться

До заявки увійшли син президента УАФ Крістіан Шевченко, син ексгравця Динамо Олега Гусєва – Олексій, гравець дортмундської Боруссії Данило Кревсун та футболіст Сандерленда Тімур Тутєров.

  • Воротарі: Маркіян Бакус (Рух), Вячеслав Суркіс (Динамо), Владислав Крапивцов (Дніпро-1);
  • Захисники: Тарас Михавко, Назар Балаба, Олексій Гусєв (усі — Динамо), Микола Огарков, Антон Дрозд (обидва — Шахтар), Максим Мельниченко (Дніпро-1), Кирило Дігтярь (Металіст);
  • Півзахисники: Віктор Цуканов (Шахтар), Данііл Ващенко (Олександрія), Андрій Маткевич (Динамо), Самуель Обінайя (Металіст 1925), Рамік Гаджиєв (Дніпро-1), Геннадій Синчук (Металіст), Олександр Фетько (Карпати), Данило Кревсун (Борусія Дортмунд, Німеччина), Максим Деркач (РФШ, Латвія), Тімур Тутєров (Сандерленд, Англія), Крістіан Шевченко (Вотфорд, Англія)
  • Нападники: Матвій Пономаренко (Динамо), Дмитро Богданов (Динамо Д, Німеччина).

Синьо-жовті вперше за шість років зіграють у фінальній частині юніорського Євро. Суперниками українців у фінальній частині турніру на стадії групового етапу стануть команди Північної Ірландії, Норвегії та Італії.

Що відомо про юнацьке Євро-2024

Турнір відбудеться у Північній Ірландії з 15 до 28 липня. Фінал відбудеться у Белфасті на стадіоні Віндзор Парк.

Перший матч на Євро-2024 наші юнаки проведуть проти команди Північної Ірландії 15 липня у місті Ларне. Другу гра проти Норвегії відбудеться у Белфасті 18 липня, а заключна на стадії групового етапу проти Італії – 21 липня у Ларне.

На кону Євро-2024 окрім трофею стоятимуть також путівки на чемпіонат світу U-20, що відбудеться у 2025 році у Чилі за участю 24 команд. На ЧС поїдуть півфіналісти Євро-2024, а також одна з команд, яка посіла третє місце у групі – це визначиться в очному протистоянні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 14:23:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин