Україна і світ

Садовий розповів, чи запрацюють у Львові мовні патрулі

Фото: УНІАН

Тема мовних конфліктів у Львові експлуатуються проросійськими силами.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв’ю РБК-Україна, відповідаючи на запитання – чи запрацюють у місті мовні патрулі.

Мовні патрулі у Львові

Садовий наголосив, що Львову не потрібні мовні патрулі, тому що переселенці зі Сходу самі переходять на українську під впливом середовища.

– Я не бачу таких необхідностей на сьогодні, тому що Львів є найбільше у світі українськомовне місто, – сказав він.

За словами Садового теми мовних конфліктів розганяє російська пропаганда.

– Ми повинні розуміти, що москалота буде вкидувати мільярди, щоб дестабілізовувати ситуацію в Україні. Тому що вони вже зрозуміли, що вони не зможуть захопити нас, як вони це планували, тому вони будуть вкидувати кошти на підтримку різних націоналістичних, радикальних рухів, будуть підтримувати а-ля мілітарні організації під своїм ракурсом, і будуть витрачати мільярди на пропаганду, тому до того треба бути готовим, треба це розуміти, – зазначив мер Львова.

Садовий також прокоментував ініціативу мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо мовних патрулів.

– Ви знаєте, так багато ініціатив, просто, можливо, люди мають трошки більше вільного часу на такі речі. В нас нема такої проблеми. Ми, знаєте, якось стараємось проводити роз’яснювальну роботу. Є мовний омбудсмен в нашій державі, вони молодці, звертають увагу урядникам на дотримання закону, – сказав мер Львова.

За його словами, сьогодні Львів на сьогодні є одним з найбільших гуманітарних хабів світу.

А люди, які приїхали зі Сходу, і які, можливо, раніше не так активно спілкувалися українською у Львові отримали мовну практику і з легкістю переходять на державну мову.

Нагадаємо, на початку осені російська пропаганда активно розповсюджувала інформацію, що місцева влада Івано-Франківська планує запровадити мовні патрулі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Російська пропаганда використовує такі наративи для виправдання необхідності “захисту прав” російськомовного населення та ведення війни проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 18:16:20