Львівський портал

Росія залучила африканських студентів до наступу на Харківщині, – Bloomberg

Москва змушує тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці російських військ у війні проти України. Їх використовують як додаткову силу для наступу в Харківській області. Про це пише Bloomberg з посиланням на європейських чиновників, знайомих із ситуацією, повідомляє hromadske.

За їхніми словами, Росія погрожує не продовжувати візи африканським студентам і молодим робітникам, якщо вони не погодяться приєднатися до армії. Ба більше, деяких африканців затримують і змушують вибирати між депортацією і військовою службою.

Москва почала примусово відправляти мігрантів і студентів на війну ще на початку повномасштабного вторгнення. Як зазначає видання, ці війська зазнають особливо високих втрат, адже їх усе частіше залучають до наступальних дій для прикриття більш підготовлених підрозділів, додав один з європейських чиновників.

Один з українських чиновників також заявив, що серед полонених російської армії зросла кількість іноземних бійців. За його словами, особливо часто серед них зустрічаються африканці та непальці.

За даними української розвідки, Росія проводить глобальну кампанію з вербування іноземних найманців у щонайменше 21 країні, включно з кількома країнами Африки. Їм нібито пропонують вигідні бонуси та високі зарплати при підписанні контракту.

Нагадаємо, наступ на північ Харківщини російські окупанти почали 10 травня. Через два дні їм вдалось захопити Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

З 13 травня почались бої за Вовчанськ, згодом ЗСУ потіснили рашистів і почали зачистку північної околиці міста. Наступного дня нашим військовим довелось змінити позиції у районі Лук’янців, бо росіяни почали інтенсивно скидати КАБи.

Зрештою ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати, станом на 1 червня Сили оборони України контролюють 70% міста.

Втім війська РФ, штурмуючи Вовчанськ, просто засипають його авіабомбами. Наші військові кажуть, що місто перетворилось на руїни фактично за п’ять днів.

Також британська розвідка заявила, що найманців із Африки Росія кинула на шторм Вовчанська. Росія активізує рекрутинг найманців із країн Африки для війни проти України. Іноземців заманюють платнею по 2000 доларів і такою ж одноразовою виплатою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-09 15:37:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин