Львівський портал

Російські війська концентрують сили на Сумському напрямку, щоб розтягнути фронт, – ISW

Російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані і незгуртовані сили на Сумському напрямку, але навіть таке російське угруповання сил зможе досягти ймовірного бажаного ефекту – відтягнути й зафіксувати українські сили в районі кордону. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Заступник командира української бригади, що діє на півночі Харківської області, 20 травня повідомив, що російські війська, в тому числі чеченські, накопичуються на Сумському напрямку. Проте обмежена кількість російського особового складу дозволяє припустити, що метою Росії є відтягнення і закріплення українських сил в районі кордону.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російське угруповання в Курській області налічує 9 000 – 10 000 осіб. Машовець вважає, що це угруповання складається з трьох недоукомплектованих мотострілецьких полків (у кожному з яких не вистачає одного-двох батальйонів); восьми мотострілецьких, танкових і піхотних батальйонів; одного батальйону ВДВ, перекинутих з різних частин, з’єднань і військових округів; і щонайменше двох штурмових загонів в ешелоні посиленої роти або недоукомплектованого батальйону.

ISW продовжує оцінювати, що навіть обмежена російська активність на інших ділянках кордону нижче порогу російських наступальних операцій може призвести до розтягування українських сил уздовж широкого фронту. Російські сили зможуть розтягнути та прикріпити українські сили до кордону до тих пір, поки Росія загрожує проникненням на інші прикордонні території за межами півночі Харківської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-21 08:54:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин