Львівський портал

Окупанти пішли в атаки у нових локаціях на Куп’янському напрямку, – Генштаб

Від початку доби кількість бойових зіткнень на фронті вже зросла до 38. Найбільш активно ворог продовжує діяти на Покровському напрямку. Сили оборони стримують атаки російських загарбників. Наразі тривають 10 сутичок на кількох різних напрямках. Про це йдеться в обідньому зведенні Генштабу за 2 червня.

З території РФ окупанти не припиняють артилерійських обстрілів населених пунктів Чернігівщини та Сумщини. Сьогодні ворожа артилерія била з прикордонних російських районів по районах 10 різних сіл, серед них були Грем’яч, Миропілля та Блешня.

Наразі відбулась одна спроба окупантів просунутись у районі села Стариця на Харківському напрямку. Російські терористи продовжують бомбардування прикордонних населених пунктів на півночі Харківщини.

З території РФ з напрямків населених пунктів Шебекіно та Короча Бєлгородської області рашисти скинули 16 керованих авіабомб у райони Вовчанська, Старого Салтова, Нескучного, Стариці, Іванівки та Білого Колодязя.

Агресор розпочав атаки в районах Дружелюбівки і Невського на Куп’янському напрямку. Кількість штурмових спроб окупантів зросла до чотирьох. Триває бойове зіткнення неподалік Невського. Ворог активно застосовує авіацію – п’ять КАБів скинув протягом трьох авіаударів по районах Степової Невоселівки, Борівського та Андріївки.

Тривають бойові дії біля Роздолівки і Виїмки на Сіверському напрямку. Загальна кількість атак ворога за сьогодні – шість. Російські окупанти завдали авіаудару у район Івано-Дар’ївки.

На Покровському напрямку противник вже 13 разів намагався покращити тактичне положення, сім із цих атак вже відбито нашими воїнами. Найгарячіше наразі – в районі села Сокіл Донецької області, там тривають бої в трьох локаціях. Крім того, Сили оборони відбивають атаки біля Новоолександрівки, Уманського та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку ЗСУ цієї доби відбивали вже п’ять ворожих атак. Одне бойове зіткнення триває у районі Красногорівки, де окупанти намагаються витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Загалом на Времівському напрямку ворог сьогодні двічі вдавався до атакувальних дій, продовжує спроби просування у напрямку Старомайорського. Атаки відбито.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-02 14:20:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин