Україна і світ

Бої в Україні – ситуація на фронті на 1 липня 2024 року

Фото: Генштаб ЗСУ

Влітку в повномасштабній війні Росії проти України можуть загинути тисячі людей, але, ймовірно, ні одна сторона не зможе досягти вирішального прориву.

Якою буде ситуація на фронті влітку

За інформацією видання The Wall Street Journal, на Україну та Росію очікує “смертельне літо”, оскільки війна наближається до “жорстокого сезону”, під час якого, ймовірно, можуть загинути тисячі людей з обох сторін.

Видання посилається на слова неназваного високопоставленого українського силовика, який стверджує, що Росія, швидше за все, продовжить жертвувати великою кількістю військовослужбовців заради невеликих успіхів.

Зараз дивляться

За його словами, РФ не має достатньої кількості військ для великого наступу на Харків, інакше переміщення сил послабить інші ділянки фронту. Водночас головне завдання ЗСУ зараз – утримувати позиції з використанням західного озброєння.

У виданні зазначають, що обидві сторони намагаються завдавати сильних ударів, щоб отримати перевагу напередодні зими. Наприклад, РФ атакує енергоструктуру та позиції ЗСУ, а Україну завдає ударів далекобійними ракетами по окупованому Криму.

Що відповіли в ЗСУ

У Збройних силах України не беруться прогнозувати, якою буде ситуація на фронті протягом літа 2024 року.

Речник оперативно-стратегічне угруповання військ Хортиця Назар Волошин зазначив, що червень справді був дуже активним на фронті, якщо порівнювати з травнем. За його словами, ворог має значні втрати за минулий тиждень та місяць.

Зараз основні бої тривають на Курахівському, Краматорському та Покровському напрямках. Водночас російські війська почали активніші дії на Торецькому напрямку.

Назар Волошин стверджує, що російська армія втратила за червень понад 31 тис. військовослужбовців, попри активний наступ РФ на Сході України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 22:22:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин