Львівський портал

Зеленський обговорив із главою Пентагону посилення ППО та коаліцію F-16

На полях Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» у Сінгапурі президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Глава держави подякував США за «потужну оборонну та політичну підтримку» й наголосив на критичній важливості ухваленого Конгресом пакета військової допомоги.

Сторони обговорили оборонні потреби України, з якими допомагають Штати, зокрема для тренування та комплектації нових бригад.

Володимир Зеленський подякував міністру оборони США за активну роботу з посилення української системи ППО. «Це найважливіший трек зараз для захисту життів українців, наших міст, громад і цивільної інфраструктури. Це дуже важливо», – зазначив він.

Співрозмовники також приділили увагу коаліції F-16, зокрема необхідним спільним зусиллям для пришвидшення постачання винищувачів.

Український лідер окремо висловив вдячність за ухвалення адміністрацією президента США важливого рішення про дозвіл обмежених ударів американською зброєю по території Росії для ефективної протидії спробам РФ розширювати зону бойових дій.

Володимир Зеленський та Ллойд Остін також відзначили прогрес у підготовці двосторонньої безпекової угоди.

Володимир Зеленський також розповів міністру оборони США про зусилля, яких докладає Росія, щоб зірвати перший Глобальний саміт миру. Глава держави наголосив, що участь усіх ключових партнерів України позбавить сенсу такі намагання РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ОПУ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-02 11:25:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин