Львівський портал

На околиці Донеччини рашисти намагаються просунутись біля Новоолександрівки та Сокола

На 830 добу повномасштабної війни російські окупанти продовжують наступати фактично по всій лінії фронту. Українські військові тримають оборону і нищать ворога. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 2 червня.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 98 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах сім ракетних ударів із застосуванням 62 ракет, 43 авіаудари із застосуванням 48 КАБів, понад 4000 обстрілів з різних видів озброєння, в тому числі 110 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

За минулу добу Повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили 20 районів зосередження особового складу та три артилерійські системи рашистів.

У підсумку минулої доби загальні втрати РФ склали 1080 осіб. Також ворог втратив 25 танків, 33 бойові броньовані машини, 49 артилерійських систем, одну РСЗВ, шість засобів ППО, 82 дронів, 38 ракет, 86 автомобілів та 14 одиниць спецтехніки.

Вже від початку доби 2 червня на фронті відбулося 29 бойових зіткнень. Російські окупанти здійснили два ракетні удари двома ракетами та вісім авіаударів із застосуванням 11 КАБів, 413 обстрілів позицій наших військ. Також ворог задіяв для ударів 16 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку від початку доби триває бій в районі Стариці. Ситуація контрольована. ЗСУ продовжують заходи щодо посилення переднього краю оборони.

За уточненими даними, протягом минулої доби на цьому напрямку ворог втратив 115 осіб, з них 34 – безповоротно. Крім того, Сили оборони знищили танк, артилерійську систему, два засоби ППО, шість дронів, 14 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Уражено склад боєприпасів та вісім укриттів особового складу окупантів.

На Лиманському напрямку російська атака в районі Тернів успіху не мала.

На Сіверському напрямку за сьогодні відбулося п’ять бойових зіткнень в районах Роздолівки та Виїмки: три атаки ворога відбито, іще два бої тривають. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулося три бойових зіткнення в районах Калинівки та Кліщіївки. Два з них завершились, одне ще триває в районі Калинівки. Противник успіху не має.

На Покровському напрямку агресор намагається просунутись в районах Новоолександрівки та Сокола. Дві атаки відбито, іще три наразі тривають. Ситуація напружена, втім Сили оборони вживають заходів щодо стабілізації обстановки, додають у Генштабі.

На Курахівському напрямку три спроби ворога наблизитися до Костянтинівки зазнали невдачі. Втрат позицій не допущено.

За уточненою інформацією, вчорашня активність окупантів тут призвела їхніх до значних втрат: понад 200 осіб вбитими та пораненими, знищено п’ять танків, п’ять БМП, один дрон, автомобіль та два склади боєприпасів. Пошкоджено чотири танки та дві бойові броньовані машини.

Від початку доби на Времівському напрямку успіху не мала спроба противника штурмувати наші позиції поблизу Старомайорського.

Також безуспішною була спроба російських окупантів просунутись на Оріхівському напрямку в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники не полишають спроб витіснити наші підрозділи з плацдарму в районі Кринок. Дві ворожі атаки зазнали невдачі. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована, кажуть у Генштабі.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-02 12:10:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин