Суспільне мовлення

Російські ракети влучили у електропідстанцію на Львівщині

У середу, 23 листопада, по Львівщині завдали ракетного удару. Дві ракети влучили по електропідстанції у Львівській області. Інформації про травмованих не надходило. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, наразі 1,5 млн людей у Львівській області перебувають без електропостачання.

“Яворівський, Львівський та Червоноградський райони без електроенергії. Через ракетний удар по енергетичному об’єкті в області застосовують екстрені відключення електроенергії”, — каже Максим Козицький.

Як повідомила Суспільному речниця ПрАТ “Львівобленерго” Галина Петрушка, через ракетні обстріли 23 листопада на Львівщині діють екстрені відключення електроенергії. Графіки відключень зараз не актуальні. На місцях працюють енергетики. Про те, коли в області зможуть відновити електропостачання, наразі невідомо.

“Якщо не буде можливості швидко відновити живлення, в населених пунктах, які постраждали, розгорнуть Пункти Незламності, де можна буде зігрітися, випити теплого чаю, поїсти чогось гарячого і подзвонити рідним. Адреси цих пунктів повідомлять органи місцевого самоврядування”, — додає Максим Козицький.

Повітряна тривога прозвучала о 13:11, о 14:36 Садовий повідомив, що Львів повністю знеструмлений.

“Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення і води. Переходимо на роботу дизель-генераторів”, — повідомив Андрій Садовий.

За словами міського голови, усі школярі та дошкільнята перебувають в укриттях разом із вчителями. Забрати дітей із навчальних закладів можна буде після завершення повітряної тривоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Після завершення тривоги на дороги мають запустити додаткові автобуси.

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний


Джерело: Суспільне мовлення України