Суспільне мовлення

Роман Яремчук забив Андрію Луніну в “українському дербі” Ла Ліги: як зіграли “Реал” і “Валенсія”

Головні події поєдинку 27-го туру.

Форвард Роман Яремчук та воротар Андрій Лунін провели друге очне “українське дербі” у нинішньому сезоні чемпіонату Іспанії. Сталося це у матчі 27-го туру Ла Ліги між “Валенсією” та “Реалом”.

У першому колі “Реал” розгромив “Валенсію” з рахунком 5:1. Лунін провів той поєдинок у старті, натомість Яремчук вийшов на заміну вже за рахунку 0:4 та не відзначився результативними діями.

У грі другого кола обидва українці потрапили у старт. Яремчук вдруге поспіль опинився в основі “Валенсії”, Лунін же зберігає роль стартового голкіпера “Реала” від кінця січня.

Як минуло “українське дербі” в Ла Лізі

  • Вже на старті матчу Яремчук отримав жовту картку за жорсткий підкат проти футболіста “Реала” Орельєна Чуамені. Цей “гірчичник” став для форварда четвертим у складі “Валенсії”.
  • На 27-й хвилині господарі відкрили рахунок. М’яч у штрафному майданчику “Реала” зрізався з ноги Франу Пересу, однак відлетів у голову Уго Дуро, який й став автором голу у ворота Луніна.
  • Вже через декілька хвилин “Валенсія” подвоїла перевагу. Захисник “Реала” Даніель Карвахаль помилився під час передачі назад на Луніна — м’яч перехопив Яремчук, який обіграв партнера по збірній України і влучно пробив у порожні ворота.
  • Наприкінці першого тайму Вінісіус Жуніор скоротив відставання “Реала” у рахунку, скориставшись помилкою голкіпера “Валенсії” Гіоргі Мамардашвілі.
  • Яремчук у підсумку відіграв 56 хвилин. За відведений час Роман окрім голу відзначився 9 точними передачами з 14, однією вдалою спробою дриблінгу та одним відбором м’яча.
  • На 76-й хвилині Вінісіус оформив дубль та відновив паритет у рахунку. Наприкінці основного часу гра була зупинена на декілька хвилин через серйозну травму центрбека “Валенсії” Муктара Діакабі: ймовірно, він отримав перелом ноги у зіткненні з Чуамені.
  • У компенсований час арбітр призначив пенальті у ворота Луніна після падіння Дуро, однак скасував це рішення, переглянувши відеоповтор. Ще через декілька хвилин український воротар здійснив сейв після потужного удару Петера Гонсалеса з дальної відстані.
  • На 90+9-й хвилині Джуд Беллінгем забив переможний гол у ворота “Валенсії”, однак арбітр перед ударом хавбека дав фінальний свисток. Це спричинило скандал і суперечки на полі, матч у підсумку закінчився внічию — 2:2. Вже після матчу червону картку за протести отримав Беллінгем.
  • Лунін відіграв повний поєдинок, відзначився двома сейвами та 26 прицільними пасами з 28.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Реал” набрав 66 очок і продовжує очолювати таблицю Ла Ліги, випереджаючи на сім балів “Жирону” (59), у якої є гра в запасі. “Валенсія” (37) йде на дев’ятій сходинці.

Роман Яремчук та Андрій Лунін у сезоні 2023/24: що відомо

  • Гол у ворота “Реала” став для Яремчука четвертим у складі “Валенсії”: тричі він забив у Ла Лізі, одного разу — у Кубку Іспанії. Загалом українець відіграв 22 поєдинки у цьому сезоні.
  • Лунін провів 20 матчів у сезоні за “Реал”, пропустив 16 голів у всіх турнірах та відіграв дев’ять “сухих” ігор.
  • У наступному поєдинку “Валенсія” 9 березня зіграє у Ла Лізі з “Хетафе”. Натомість “Реал” повертається до виступів у Лізі чемпіонів: 6 березня проведе матч-відповідь 1/8 фіналу проти “РБ Лейпцига” (перша гра — перемога 1:0).


Джерело: Суспільне мовлення України