Суспільне мовлення

Рідні загиблого командира роти зі Львівщини просять присвоїти йому звання Героя

Рідні військового з Оброшиного Богдана Калагурського просять присвоїти йому звання Героя України посмертно. Таку петицію родичі зареєстрували на сайті президента. Захисник загинув 19 серпня під час боїв у селі Благодатне, що на Миколаївщині. Історією військового рідні поділилися із Суспільним.

Богдан Калагурський був командиром механізованої роти одного із батальйонів 63 ОМБр. На фронті отримав позивний “Електрик”, бо у мирному житті працював в енергорозподільчій компанії.

“Він не міг спокійно сидіти і це були його слова: “Хто як не я”. Я мушу захищати”, — каже дружина загиблого військового Галина Калагурська.

Галина Калагурська. Суспільне Львів

Ще у 2015 році Богдан пішов воювати у зону АТО. Зокрема, пройшов бої на Соледарському напрямку. Друг сім’ї та однокласник Богдана Роман Сас розповідає, тоді він як волонтер їздив із допомогою до друга.

“Знаю про нього з дуже хорошого боку. Богдан був один з небагатьох командирів, який ніколи не казав йти вперед, а завжди казав: ходіть хлопці зі мною. Він завжди йшов перший, а тоді всі решта хлопців підтримували бій як могли разом із ним”, — каже Роман Сас.

Фото Богдана Калагурського із фронту

Фото Богдана Калагурського із фронту. Фото з родинного архіву

Про те, де воює після 24 лютого, Богдан сім’ї не розповідав, каже Галина Калагурська. Останній бій чоловік прийняв у серпні 2022 року у селі Благодатне, що на Миколаївщині.

“19 серпня я як завжди написала смс: “Доброго ранку, як в тебе справи”. На цю смс я до сьогодні не отримала відповіді… Там були постійні бої, він цього не говорив. Знаючи тепер, там ще з травня були бої”, — каже Галина Калагурська.

Світлини з фотосесії Богдана Калагурського з родиною

Світлини з фотосесії Богдана Калагурського з родиною. Фото з родинного архіву

Про смерть чоловіка жінка дізналась від його побратима.

“Я питаю: “Володю, доброго ранку. Скажіть мені щось за Богдана, чи ви були сьогодні з ним на зв’язку?” У відповідь він мовчить. Я: “Володю, не мовчіть, скажіть мені щось”. І він мені відповідає: “Галино, прийміть мої щирі співчуття. 19 серпня був дуже тяжкий бій, з якого Богдан не вийшов. Він отримав поранення, несумісне з життям”, — каже дружина воїна.

Наразі петицію про присвоєння Богдану Калагурському звання Героя України підписали понад 8700 людей. До завершення збору підписів залишилося 56 днів.

Читайте також

Рідні загиблого оборонця Бахмута Юрія Рудого просять присвоїти йому звання Героя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вдова загиблого бійця зі Львівщини створила петицію із закликом присвоїти чоловіку звання Героя


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин