Суспільне мовлення

Ремонт старих та будівництво нових: де у Львові облаштовують укриття

У Львові на вулиці Б. Хмельницького-площі Старий Ринок облаштують нове укриття. Таке рішення прийняв цього тижня виконком. Також у місті триває ремонт двох укриттів радянського періоду, зокрема на вулиці Похилій і на вулиці Олени Теліги.

За словами заступника начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Олександра Ковальчука, поки що невідомо, скількох людей зможе вмістити укриття на вулиці Богдана Хмельницького.

Укриття на вулиці Олени Теліги

Площа укриття на вулиці Олени Теліги — 122 м² і воно розраховане на 100 людей. Це укриття було старе і перебувало у занедбаному стані.

Укриття на вулиці Теліги у Львові. Фото: Суспільне Львів

“У це приміщення було заведено каналізацію — тут є 4 санвузли. Два санвузли ми відремонтували, один частково, і ще один санвузол не відремонтований. Ми прибрали приміщення від сміття, тому що воно було теж захаращене, просушили його і вирізали всю стару вентиляцію”, — каже директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль.

Також не було облаштованих входів до укриття. Їх планують розпочати робити наступного тижня.

“Також тут підвели електропостачання, займаємось зараз каналізацією, так само і водопостачання буде заведено. Бо мережі всі зігнили і вони були непридатні до використання”, — каже головний інженер комунального ремонтно-аварійного підприємства Руслан Новосельський.

Укриття на вулиці Похилій

До основних ремонтних робіт в укритті на Теліги приступлять після того, як звершать ремонт укриття на вулиці Похилій. Там ремонтні роботи планують завершити на початку листопада.

“Зараз на Похилій вже встановлюємо двері і закінчуємо будівельні роботи. Там проводимо побілку, деякі дрібні роботи що стосуються фарбування дверей, поручнів, відчищання сходів. Це буде фініш по Похилій”, — каже директорка комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль.

У Львові облаштують нові укриття: адреси

Укриття на вулиці Похилій. Фото: Суспільне Львів

Нове укриття на вулиці Хмельницького

Окрім ремонту старих укриттів, у Львові облаштують нове укриття на вулиці Хмельницького — площі Старий Ринок. Поки що невідомо, якого воно буде розміру і на скільки людей розраховане.

За словами заступника начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Олександра Ковальчука, управління архітектури отримало завдання — напрацювати концепцію та визначити елементи укриття.

У Львові облаштують нові укриття: адреси

Укриття на вулиці Теліги. Фото: Суспільне Львів

“Будуть визначені всі елементи цього укриття: яка площа підземного простору може бути використана із всіма додатковими необхідними елементами захисної споруди. Тоді буде визначено скільки воно буде здатне вміщати людей. Також будуть будуватися і нові укриття. Це будуть як протирадіаційні, так і найпростіші укриття”, — каже заступник начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Олександр Ковальчук.

Концепцію зовнішнього вигляду майбутнього укриття мають розробити упродовж 20 днів. За словами Ірини Мауль, загалом цього року планують відремонтувати укриття на вулиці Похилій і Теліги, а також розпочати ремонт укриття на Шевченка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України