Суспільне мовлення

Ремонт мереж, запаси вугілля та генератори: як на Львівщині готуються до опалювального сезону

На Львівщині триває підготовка до нового опалювального сезону. На котельнях створили запас вугілля, деревини та пелетів. А в закладах освіти, культури, теплопостачальних та водопровідно-каналізаційних підприємствах перевіряють стан резервних джерел живлення.

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, область готова до нового опалювального сезону на 60%

“У нашій області є 1682 котельні. Станом на сьогодні 1026 з них уже готові до роботи в осінньо-зимовий період. На котельнях комунальної та відомчої власності створили запас вугілля, деревини та пелетів”, — каже Максим Козицький.

У межах підготовки планують замінити десяток котлів, ще стільки ж відремонтують. Також проводять роботи з ремонту внутрішньобудинкових систем електропостачання, тепла та гарячої води. Та завершують ремонт і заміну водопровідних та каналізаційних мереж на певних ділянках.

Крім того, на Львівщині готуються до можливих відключень електроенергії через обстріли.

“Постійно ведемо перемовини з донорськими організаціями, щоб створити в області максимально великий резерв альтернативних джерел живлення. Розробили план реагування у випадку кризових ситуацій, зокрема у разі ушкоджень об’єктів теплоенергетики, водопостачання, водовідведення, електропостачання та газопостачання. Усі фахівці профільних підрозділів знають, що мають робити”, — додає очільник області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повністю підготуватися до нового опалювального сезону Львівська область має до 1 жовтня.


Джерело: Суспільне мовлення України