Львівський портал

Рашисти скинули бомби на житлові будинки у Харкові: 20 поранених

Російські окупанти здійснили авіаудари по житлових районах Харкова, одна з бомб влучила прямо у багатоповерхівку. Відомо про 20 поранених, в тому числі й трьох дітей. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, у вівторок, 14 травня, орієнтовно о 16:10 російські військові завдали удари з авіації по Шевченківському району Харкова. Попередньо встановлено, що для цього вони застосували УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Наразі відомо, що 20 людей зазнали поранень та гострої реакції на стрес. Серед них є троє дітей – двоє дівчаток віком 12 і 8 років, а також 12-річний хлопчик.

Одна із бомб влучила у багатоповерхівку, інші влучання були у гаражі поблизу іншого багатоповерхового житлового будинку. Загорілось щонайменше 15 гаражів.

У ДСНС уточняють, що прямий удар прийшовся на 20-поверховий житловий будинок, внаслідок чого зруйнувались його конструкції.

Пошкоджено цивільні автомобілі та гаражі, щонайменше 20 житлових та нежитлових будівель, серед яких торговий центр, навчальний заклад, магазини. Вибито вікна на вході однієї зі станцій метро.

Інформація про руйнування та остаточні жертви встановлюється. На місцях працювали більше 80 рятувальників.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-14 20:27:03