Львівський портал

Помер засновник Львівської шахової школи

У четвер, 25 липня, у віці 96 років помер Віктор Карт – відомий шаховий тренер, засновник Львівської шахової школи, який виховав плеяду видатних шахістів. Про це Львівському порталу повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

Віктор Карт, всесвітньо відомий шаховий тренер, помер від запалення легенів між 14 та 15 годинами у лікарні Ганновера в Німеччині. Він виховав таких видатних гросмейстерів, як Олександр Бєлявський, Марта Літинська, Адріян Михальчишин та Олег Романишин.

«Дорогий наш Месьє, ми, всі Ваші учні, розсіяні по всьому світу, дякуємо, що Ви були з нами і вивели нас у світи. Приносимо глибоке співчуття донькам Елеонорі та Вікторії. Ми будемо завжди пам’ятати Вашу посмішку… Вічна пам’ять», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Віктор Карт народився 19 червня 1929 року у Бердичеві Житомирської області. Заслужений тренер України (1969). Закінчив історичний факультет Львівського університету (1953). Чемпіон Львівської області (1953, 1958), спортивного товариства «Авангард» (1958, 1961). Від 1956 – на тренерській роботі, зокрема працював тренером ДЮСШ № 2 і «Дебют», спортивного товариства «Україна» (усі – Львів), збірної команди України. Засновник Львівської шахової школи.

Від 2001 року жив у м. Ганновер (Німеччина), де працював тренером шахового клубу «Маккабі».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-26 07:12:34