Україна і світ

Рада ЄС схвалила пріоритети у сфері безпеки та оборони – що відомо

Міністри оборони країн-членів Євросоюзу схвалили висновки щодо безпеки та оборони ЄС під час зустрічі у вівторок, 28 травня.

У повідомленні Ради ЄС йдеться, що у них визначаються п’ять пріоритетів відповідної політики, серед них згадується й підтримка України.

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу

У Брюсселі пояснюють, що ці пріоритети визначено в контексті безпрецедентного поєднання загроз і викликів у геополітичній сфері.

Зараз дивляться

Першим пріоритетом у повідомленні вказана непохитна підтримка України з боку ЄС, зокрема в контексті використання Європейського фонду миру для постачання військової допомоги та навчання військових у межах місії EUMAM.

— ЄС дедалі рішуче підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Щоб продовжувати надавати Україні та її народу всю необхідну політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки потрібно, і так інтенсивно, як це необхідно, ЄС використовуватиме всі інструменти, що має, – йдеться на сайті Ради ЄС.

Також там наголосили на майбутньому підписанні безпекових зобов’язань ЄС, а також на поточних зусиллях, спрямованих на задоволення нагальних потреб України, зокрема, у боєприпасах, ракетах, системах ППО та артилерії, а також у безпілотниках.

Рада ЄС погодилась збільшити інвестиції в оборонну промислово-технологічну базу та здійснювати спільні закупівлі, аби масштабувати відповідне виробництво.

У висновках підкреслюється необхідність сприяти розвитку сил швидкого розгортання Євросоюзу, сприяти військовій мобільності в межах блоку, посилювати стійкість до гібридних загроз і налагоджувати партнерство з країнами за межами ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-28 20:50:55