Суспільне мовлення

Пропонували “товар” пораненим військовим: на Львівщині викрили наркоторговців — ДБР

На Львівщині слідчі ДБР затримали ймовірних організатора наркобізнесу та його спільника. Під прикриттям ветеранської громадської організації підозрювані щомісяця продавали наркотики на сотні тисяч гривень. Зокрема, переконували поранених військових придбати речовини, щоб полегшити біль.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

За версією слідства, наркобізнес організував мешканець Львівщини спільно з чинним військовим та ветераном. Підозрювані налагодили продаж психотропів, зокрема амфетаміну серед мешканців Червонограду. Щомісяця їм вдалось збувати до 7500 доз вартістю понад 600 тисяч гривень.

Пакет з наркотиками, який виявили під час обшуку. Фото Державного бюро розслідувань

Задля конспірації спільники створили ветеранську громадську організацію. У приміщенні спілки підозрювані зберігали та фасували наркотики та психотропи.

“Волонтери” навіть намагались пропонувати та “підсадити” на свій товар поранених українських військових. Вони стверджували, що наркотики дозволять пом’якшити їхні страждання від болю”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали ймовірного організатора схеми та його спільника на спробі продати 115 грамів амфетаміну. Під час обшуку в приміщенні псевдоветеранської організації слідчі знайшли пакетики з розфасованими речовинами. Їх, за даними ДБР, підготували для продажу пораненим військовим, а також цивільним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спільникам повідомили про підозру в незаконному виробництві та збуті наркотиків у особливо великих розмірах, вчинених організованою групою. Чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.


Джерело: Суспільне мовлення України