Суспільне мовлення

Працював у “Львівобленерго”: на війні загинув захисник Богдан Калагурський

Захищаючи Україну, загинув Богдан Калагурський. До початку повномасштабного вторгнення чоловік працював у “Львівобленерго”. Про смерть працівника повідомили на сторінці компанії у Facebook.

“Страшна звістка знову надійшла до колективу “Львівобленерго”. Віддав своє життя за Україну Богдан Калагурський, капітан 106 механізованого батальйону 63 бригади ЗСУ, головний інженер Центрального РЕМ”, — йдеться у повідомленні.

У пресслужбі підприємства додають, що досі чоловіка вважали зниклим безвісти. Підтвердити його смерть змогли, провівши ДНК-експертизу.

“Останній бій нашого колеги проти російських окупантів відбувся ще у серпні 2022 року у селі Благодатне Миколаївської області. Після цього Богдан Калагурський значився серед тих, хто пропав без вісті. Днями тест ДНК підтвердив непоправне”, — додали у “Львіобленерго”.

Богдан Калагурський родом із села Оброшине, Пустомитівського району. Воїну було 44 роки.

З квітня 2001 року Богдан Калагурський працював у “Львівобленерго”. Чоловік розвивався у кар’єрі. Працював на посадах від електромонтера ОВБ до головного інженера Центрального РЕМ.

У 2015-2016 роках воював у зоні АТО, а від початку повномасштабної війни одразу приєднався до лав ЗСУ.

“Колеги згадують Богдана Калагурського як принципового, вимогливого, справедливого керівника, та водночас хорошу, добру людину, друга, на якого завжди можна покластися”, — додають у “Львівобленерго”.

У Богдана Калагурського залишилась дружина Галина і доньки Софія та Катерина.

Чин похорону захисника відбудеться у вівторок, 31 січня, о 11:00 год. у селі Оброшине по вул. Шкільній,9а (від будинку процесія вирушить до Церкви святого великомученика Дмитрія).

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Залишилось п’ятеро дітей. На війні загинув військовий зі Львівщини Олег Романюк


Джерело: Суспільне мовлення України