Суспільне мовлення

Працівниця Львівської облради, якій подарували перепустку, отримала догану

Працівниця апарату Львівської облради Василина Софранюк отримала догану. У січні тоді ще очільник Патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко презентував дівчині перепустку на в’їзд у пішохідну зону Львова. Відео з інцидентом з’явилось у мережі. Про це під час засідання повідомила голова Львівської облради Ірина Гримак.

Василина Софранюк працює головною спеціалісткою Відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва Львівської обласної ради. 22 січня у мережу потрапило відео, на якому дівчина хизується подарунком від начальника Патрульної поліції Львівщини Романа Пилипенка — перепусткою на заїзд у пішохідну частину міста для її “Мерседесу”. Тоді Романа Пилипенка понизили в посаді та перевели на роботу в Івано-Франківську область. Крім того, чоловіка притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Запитання про те, чи відреагували в облраді на поведінку дівчини, під час засідання 30 березня поставила депутатка Ірина Сех:

“Всі ми пам’ятаємо про дуже неприємну, резонансну справу перепустки, коли ексначальник управління Патрульної поліції Львівщини подарував перепустку нашій працівниці апарату Львівської облради, головному спеціалістові гуманітарної політики та міжнародної співпраці. У цього поліціянта Нацполіція провела службове розслідування і навіть притягнула до дисциплінарної відповідальності, понизили в посаді, перевели на іншу. Чи були вжиті заходи і які щодо нашої працівниці?” — каже депутатка.

Голова Львівської облради Ірина Гримак зазначила, що перепустка не була чинною. Втім, на відео відреагували.

“Щодо працівниці апарату застосовано дисциплінарне стягнення. В межах проведення атестації, яка планується, ми будемо реагувати і дивитися, як на сьогодні застосування дисциплінарного стягнення вплинуло на результат роботи цієї працівниці”, — каже Ірина Гримак.

За словами керівниці ЛКП “Ратуша-сервіс”, яке займається видачею перепусток, Ірини Тихоліз, перепустка, яку дівчині подарував начальник Патрульної поліції Львівщини, нечинна з 2021 року. Тому вона не дає права проїзду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • У мережі з’явилося відео на якому начальник управління патрульної поліції у Львівській області, презентував своїй дівчині перепустку на проїзд площею Ринок у місті Львові.
  • Після цього начальника управління патрульної поліції Львівської області відсторонили від посади. Про це повідомили на Facebook-сторінці Патрульної поліції України. Призначили службове розслідування.
  • Романа Пилипенка призначили на посаду начальника Управління патрульної поліції Львівської області 6 червня 2017 року.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин