Суспільне мовлення

“Подаруй захиснику книжку”: львів’ян закликають долучитися до акції

У львівському Центрі військового капеланства УГКЦ триває акція “Подаруй захиснику книжку”. Львів’ян та гостей міста просять приносити до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла літературу, яку доставлять у військові підрозділи бійцям. Про це Суспільному повідомив військовий капелан отець Маркіян.

За словами отця Маркіяна, такий запит сформували самі військові. Книги можна приносити різних жанрів – від художніх до історичних. А також духовну літературу.

“Капелани, йдучи назустріч військовим, тільки за те, щоб військові поглиблювали свої різного роду знання, мали чим зайнятися на дозвіллі. Люди приносять християнську літературу, часописи. Є книги на дозвілля, такі відпочинкового класу. Є історичні книги, бачимо про Богдана Хмельницького. Бачимо книги сучасні – про Черчилля. Також і християнські”, — каже отець Маркіян.

Львів’ян просять приносити книги різних жанрів. Суспільне Львів

До акції вирішив долучитися львів’янин Олег Друздєв. Він приніс до Гарнізонного храму декілька книг.

“За освітою я історик, тому в мене історико-культурологічна література. Зокрема, тут є книжки про відомого дослідника, історика Львова Ярослава Пастернака, є культурологічна література, різні журнали. Культурний фронт теж важливий. Культура все таки формує певну свідомість, якесь розуміння речей, які відбуваються навколо”, — каже чоловік.

Крім акції для підтримки військових, у храмі також допомагають Центру опіки сиріт. Відвідувачі можуть приносити продукти для тих, хто у скруті.

“Це збір “цеглинок” для людей, які є в потребі. В цих “цеглинках” є список речей, які потребують люди. Від борошна, чаю — і до якихось солодощів”, — каже працівник храму Роман Сепик.

Приносити продукти можна як у Гарнізонний храм, так і безпосередньо в Центр опіки сиріт.

Читайте також

Львівські науковці розробляють димові шашки та “гранати” для гасіння пожеж

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Код нації”: на Львівщині на благодійному аукціоні зібрали понад пів мільйона гривень для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України