Суспільне мовлення

Підтримка освіти і ЗСУ. У Львівській громаді затвердили бюджет на 2023 рік

У вівторок, 6 грудня, депутати Львівської міської ради затвердили бюджет міської територіальної громади на 2023 рік. Відповідно до документу, 500 млн грн виділили на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Гроші виділили на Програму національного спротиву. Також у бюджеті передбачили скорочення працівників міської ради. За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, планують скоротити понад 200 працівників міської ради. Це 10 % від кількості працівників на цей час.

“Дуже важливий аспект — збереження фінансування ключових програм, підтримка освіти, культури, адже ідентичність – це те, за що ми воюємо. Ще один аспект – це є важливі програми, які зараз не можуть фінансуватись, згідно з постановою Кабміну, тому що вони не є критичними. Ці програми не будуть фінансуватися, але натомість будуть інші”, — розповів Андрій Москаленко.

У бюджеті є 2 млрд нових видатків, порівняно з минулорічним, розповіла директорка міського департаменту фінансової політики Вікторія Довжик. Зокрема, передбачили збільшення дотацій на програму теплопостачання.

“Плануємо на 400 млн більше, ніж минулого року, на програму теплопостачання. На цей рік ми заклали на це 700 млн грн, що є найбільшою сумою за всі роки. Це для того, щоб для населення не збільшувалися тарифи, але мешканці мали стабільне теплопостачання”, — розповіла Вікторія Довжик.

Також, за її словами, при прийняті державного бюджету була зменшена освітня субвенція у частині фінансування зарплат у галузі освіти. Тож місто планує додати до освітньої субвенції ще 460 млн грн.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові вшанували пам’ять полеглих захисників України


Джерело: Суспільне мовлення України