Суспільне мовлення

Підкинув гранату у авто з людьми. На Львівщині судитимуть чоловіка

На Львівщині судитимуть чоловіка, який підкинув гранату у авто з людьми. За даними правоохоронців, чоловік хотів вбити чотирьох людей, аби не повертати їм борг. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції у Львівській області.

“Подія трапилася 27 травня близько 14:00. До поліції надійшло повідомлення про вибух в автомобілі “Mitsubishi” на паркувальному майданчику одного з готелів, розташованого у Львівському районі, що неподалік державного кордону з Польщею”, — повідомили у поліції.

У авто були четверо людей, вибухнула граната Ф-1. Через це травми отримали 54-річна жінка, двоє 54-річні чоловіки та 43-річний чоловік. Усі з Київської області.

Правоохоронці встановили, що навесні 41-річний киянин отримав від них 50 тисяч доларів. За ці гроші він мав придбати автомобілі за кордоном. Проте чоловік їх не купив, а гроші — привласнив.

“За якийсь час клієнти почали дедалі активніше цікавитись, чому ж вони досі не отримали свої автомобілі — тоді чоловік заявив, що машини найближчим часом мають прибути з-за кордону, і разом з майбутніми власниками приїхав на Львівщину зустрічати неіснуючі авто”, — розповіли у поліції області.

Коли усі четверо замовників були у авто, киянин вийшов.

“Він під надуманим приводом вийшов з машини, залишивши на передньому пасажирському сидінні сумку з гранатою, яку придбав заздалегідь. Граната вибухнула, травмувавши осіб, які були у салоні. На щастя, ніхто з людей не загинув”, — повідомили у поліції області.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 – п.п.1, 5, 6 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України, ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування завершили. Обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому, — довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Читайте також


Джерело: Суспільне мовлення України