Суспільне мовлення

Передадуть на звільнені території. У Львові ремонтують велосипеди, привезені з Данії

До Львова привезли близько двох сотень велосипедів з Данії. У місті їх оглядають та ремонтують волонтери. Після цього велосипеди передадуть на деокуповані території.

До Львова велосипеди привіз урбаніст Мікаель Колвілл-Андерсен. Чоловік заснував громадську організацію, яка збирає та доставляє велосипеди для українців. Також привіз і свій велосипед, яким вже не користується.

“Це мій велосипед, на ньому я возив своїх дітей до школи чи садочку, за покупками. Це звичний велосипед для Копенгагену, у нас близько 50 тисяч таких велосипедів. Їх використовують і сім’ї, і магазини для доставки. Я більше не використовую його, тому привіз велосипед сюди”, — розповідає Мікаель Колвілл-Андерсен.

Мікаель Колвілл-Андерсен. Суспільне Львів

Більшість велосипедів віддала поліція Данії. Їх знайшли на вулицях міст. За словами Мікаеля, щороку жителі Данії викидають близько 400 тисяч велосипедів.

“Це дуже проста історія, дуже людська. Україні потрібні велосипеди, з багатьох причин, ми маємо велосипеди у Данії, в Європі, і все склалось. Ми надсилаємо вам зброю HIMARS, інше, але в мене є велосипеди. Це, звісно, маленька частина у всесвіті, але водночас дуже важлива”, — каже Мікаель.

У Львові велосипеди тестують та ремонтують.

Передадуть на звільнені території. У Львові ремонтують, привезені з Данії велосипеди

Передадуть на звільнені території. У Львові ремонтують, привезені з Данії велосипеди. Суспільне Львів

“Ми переважно дивимося чи є гальма, чи вони працюють, чи передачі переключаються, в якому стані там втулки, чи колеса не соваються туди-сюди, чи сідло адекватне, тому що є такі, що зовсім вбите сідло мають, ну і такі загальні технічні речі”, — каже голова Львівської асоціації велосипедистів Матвій Шкотняр.

Це вже друга партія велосипедів, які привіз Мікаель. Перші велосипеди відправили у Чернігів та міста Київщини. Нову партію транспорту також передадуть на Київщину та у Миколаїв.

“Також ми маємо тут дитячі велосипеди. Вони поїдуть в притулки, які вже є у нас у Львові, тут є близько 20 велосипедів. Минулої партії в нас було мало таких велосипедів, ми передали частину звичайних велосипедів в ці притулки, зараз хочемо дати саме дитячі велосипеди”, — розповідає начальник міського управління транспорту Орест Олеськів.

50 велосипедів залишаться у Львові. Їх використають для соціального прокату, який запустять в місті весною.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові дитяча лікарня отримала вакуумні апарати для лікування ран у дітей


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин