Суспільне мовлення

Обстрілював позиції ЗСУ. Львівський суд оголосив вирок 44-річному бойовику “ЛНР”

Галицький районний суд заочно оголосив вирок бойовикові “ЛНР”, який очолював вогнеметну роту та корегував обстріли позицій підрозділів ЗСУ. Його засудили до 15 років позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

Як встановили слідчі, до 2014 року мешканець Луганщини проходив строкову службу в складі підрозділу морської піхоти у Севастополі. Від початку вторгнення РФ на Схід України чоловік приєднався до так званої “народної міліції ЛНР”. Тоді він став командиром взводу вогнеметної роти другої окремої гвардійської мотострілецької бригади імені Ворошилова.

У складі “збройного формування” чоловік здійснював вогневе прикриття диверсійно-розвідувальних груп окупантів. А також корегував та безпосередньо вів обстріли позицій підрозділів Збройних сил України.

“Також контррозвідники СБУ встановили, що “Боцман” (позивний чоловіка, — ред.) пропагував російський ідеологічний погляд на Другу світову та брав учать в пропагандистських заходах окупантів. Зокрема здійснював підняття так званого прапора перемоги на параді 9 травня в Луганську”, — йдеться у повідомленні.

Суд визнав бойовика винним за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3) Кримінального кодексу України. Йому оголосили вирок — 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також

12 років ув’язнення: у Львові засудили “чиновницю” окупаційної влади Криму

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові суд почав розгляд справи коригувальника вогню по Яворівському полігону


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин