Україна і світ

Обстріл України, модернізація оборонпрому Німеччини та співвідношення втрат ЗСУ та РФ – головне за 21 липня

Фото: Факти ICTV

21 липня в Україні та світі відбулося чимало подій. У Білому домі розповіли про стан президента Байдена, який хворіє на ковід.

Німеччина збирається провести модернізацію оборонпрому, а президент Володимир Зеленський припустив можливість виборів в Україні, на випадок, якщо війна затягнеться надовго.

Що сталося в Україні та світі за день 21 липня – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Обстріл України

Близько третьої години ночі, 21 липня, у Києві пролунали вибухи. 

Ворожі БпЛА намагалися зайти до столиці з Броварського напрямку. 

У Повітряних силах заявили, що всі дрони, що прямували до Києва знищили на підступах.

У Сумській області вибухи лунали вранці. Як зазначають в обласній військовій адміністрації, російські окупанти ракетами атакували об’єкти критичної інфраструктури Шосткинського району.

У Харківській області росіяни завдали удару ракетами С-300 по селищу Білий Колодязь.

Ворожі ракети пошкодили приватні домоволодіння та надвірні забудови у приватному секторі.

Один із житлових будинків охопило вогнем. 69-річний чоловік дістав поранення, у 54-річного – гостра реакція на стрес.

Вибухи у Криму

Вибухи у Криму 21 липня лунали у Джанкойському, Курманському (колишньому Красногвардійському), Красноперекопському районах.

Окупаційна влада повідомляла, що працювали ППО.

Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв попереджав про загрозу балістики, а пропагандистські канали писали про пуски ракет ATACMS.

Джо Байден захворів на Covid-19

В адміністрації Джо Байдена повідомили, що 81-річний президент США має симптоми Covid-19 і змушений приймати медикаменти.

– Пульс, артеріальний тиск, частота дихання й температура залишаються абсолютно нормальними. Насичення крові киснем продовжує залишатися відмінним у кімнатному повітрі. Водночас легені залишаються чистими, – розповіли у команді Байдена.

Зараз лідер Білого дому приймає препарат Paxlovid, який знижує хрипоту та кашель, а загалом дозволяє скоріше подолати вірус усередині організму.


Зеленський припустив можливість виборів в Україні

Володимир Зеленський в інтерв’ю журналісту BBC заявив, якщо війна ще триватиме, тоді потрібно буде шукати те чи інше рішення для виборів в Україні.

– Я із задоволенням провів би вибори, якби це можна було. Якщо війна затягуватиметься, треба буде знаходити те чи інше рішення. Я поки що не знаю, яке. Це складно. Це зміни Конституції України, а її не можна змінювати в час війни. Проводити вибори під час воєнного стану не можна, – сказав президент.

Зеленський підкреслив, що окрім юридичних, є й практичні труднощі в організації справді демократичного виборчого процесу в умовах повномасштабної війни, звернув увагу глава держави.

Фото: Офіс президента

Втрати ворога на 21 липня

У Генштабі ЗСУ повідомили, що за добу ліквідували 1110 російських окупантів.

Загальні втрати особового складу армії РФ на 879-ту добу повномасштабної війни становлять орієнтовно 566,7 тис.

Також українські захисники знищили 9 танків, 46 БМП, 52 безпілотники та ін.

Зеленський назвав співвідношення втрат України і РФ у війні

В інтерв’ю журналісту BBC глава держави заявив, що Україна втрачає людей кожного дня.

– Різниця між убитими й пораненими у нас з росіянами дуже велика. Якщо в нас один убитий на шість-вісім поранених, то у них – кожен третій чи другий. Це свідчить про те, що вони не борються за виживання людей, залишають їх на полі бою, – звернув увагу глава держави.

За словами президента, він не може порівнювати, скільки Україна ще може втрачати людей. Це залежить передусім від морального духу військових та народу, який працює, а також від єдності Заходу.

Німеччина проведе модернізацію оборонпрому

Представник Міністерства економіки ФРН заявив, що уряд Німеччини розробляє документ, спрямований на модернізацію оборонної промисловості країни.

— Я можу підтвердити, що уряд працює над стратегічним документом модернізації оборонної та охоронної промисловості. Він розробляється у кількох департаментах, – означило джерело агентства Reuters.

Стратегічний документ включатиме положення, які дозволять прискорити схвалення будівництва збройових заводів у Німеччині, включаючи скорочення термінів та обмеження можливості заперечень з боку громадянських ініціатив.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 19:28:08