Україна і світ

Коли приходять дитячі гроші і куди звертатися, якщо виплат немає

Фото: Pexels

Кожна українська сімя, в якій народилася дитина, має право на матеріальну допомогу.

Виплати на дітей при народженні надаються батькам незалежно від рівня доходів та соціального статусу. Для їх отримання необхідно звернутися у відділ соціального захисту населення та подати відповідну заяву. Зробити це необхідно протягом 12 календарних місяців після народження дитини, інакше допомогу не призначать.

Коли приходять дитячі гроші й куди звертатися, якщо виплат немає — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Коли приходять дитячі гроші

Згідно з постановою Кабінету міністрів Про Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми (пункт 13) допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини.

Допомога при народженні дитини, яка народилася після 30 квітня 2014 року, призначається у розмірі 41 280 грн. Спочатку виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 грн. Решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами, а саме — 860 грн на місяць.

Тобто щомісяця батьки отримують 860 грн, доки малюку не виповниться три роки. Ця сума є фіксованою.

Батьків, у яких народилася маленька дитина, цікавить, коли приходять дитячі гроші у 2024 році.

Точної дати виплати дитячих грошей немає. Річ у тім, що на початку кожного місяця Державна казначейська служба України перераховує в банк кошти, які надходять на картку одержувачів дитячої допомоги.

Період зарахування грошей на картку не може перевищувати трьох днів.

Тому вони можуть надійти на рахунок комерційного банку в період з 4-го до 10-го числа, а батьки можуть одержати їх з 5-го до 15-го числа щомісяця.

Куди звертатися, якщо дитячі гроші не прийшли

У Мінсоцполітики пояснили, що бувають випадки, коли батьки із запізненням отримують виплати на дитину. Це пов’язано із тим, що органи Державної казначейської служби роблять платежі з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунку та пріоритетності здійснення видатків.

Так, у період повномасштабної війни гроші спрямовуються передусім на національну безпеку та оборону держави, тому можливі невеликі затримки з виплатами.

Батькам, яким не приходять дитячі гроші, радять звертатися в орган соціального захисту населення за місцем фактичного або тимчасового перебування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також за додатковими розясненнями можна зателефонувати на урядову гарячу лінію за номером 15-45.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 14:23:01