Україна і світ

Прогноз на осінь: Кузін пояснив, наскільки ймовірним є спалах Covid-19 в Україні


Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що осінній спалах Covid-19 в Україні є малоймовірним, тому що на світовому рівні поки що немає нових мутацій коронавірусу, крім FLiRT.

Циркуляція інших вірусів

– Приблизно з вересня ми вже будемо реєструвати циркуляцію інших респіраторних вірусів, які витіснять Covid-19 із загальної маси. Тобто захворюваність на Covid-19 має зменшуватися протягом цього зимового періоду за оптимального сценарію, – заявив він.

Водночас, за словами Кузіна, якщо з’явиться новий штам, можна очікувати, що захворюваність на Covid-19 додаватиметься до стандартної захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Covid-19 в Україні

Нагадаємо, що наприкінці серпня Кузін заявив, що в Україні різко зростає захворюваність на Covid-19: якщо в липні реєстрували 11,5 тис. хворих, то а за першу половину серпня було понад 26 тис.

Зараз дивляться

Він зазначив, що збільшення кількості випадків спричинене новим субоваріантом Covid-19 Omicron – FliRT, який поки що не характеризується підвищенням рівня госпіталізації або надзвичайно складним перебігом.

– Але разом з тим, він за своїми характеристиками набагато швидше передається і дуже швидко викликає таку хвилеподібну захворюваність, – сказав Кузін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 13:52:16