Суспільне мовлення

Наводив ракети на об’єкти критичної інфраструктури: на Львівщині судитимуть мешканця Запоріжжя

На Львівщині судитимуть агента РФ, який, за даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення працював на російські спецслужби та збирав дані про об’єкти енергетики та залізничної інфраструктури в Запоріжжі, Києві та на Львівщині. Їх використовувала Росія для планування ракетних ударів. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБ України у Львівській області.

Як встановили слідчі, на початку війни чоловіка завербували російські спецслужби для проведення розвідувальної діяльності. За завданням кураторів він збирав дані про розташування стратегічних об’єктів, зокрема військових частин, у південно-східних регіонах України, а також про стан об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури у Києві і Запоріжжі. Після цього надсилав їх у месенджерах. Надалі відправляв фото місць влучання ракет та наслідків обстрілів. Також, за даними Львівської прокуратури, чоловік обмінювався повідомленнями, де виправдовував війну Росії проти України.

Агента РФ затримали на Львівщині, коли він здійснював розвідку. Тоді мешканець Запоріжжя намагався встановити точне розташування об’єктів критичної інфраструктури та передати локацію кураторам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чоловіка судитимуть відразу за двома статтями: держзрада та виправдовування російської агресії. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скерували до суду.


Джерело: Суспільне мовлення України