Україна і світ

На якій руці носять обручку в Україні: правила

Обручка – це не тільки прикраса, а й знак нескінченної любові, вірності та подружнього союзу. Історія її носіння сягає далекого минулого, і з плином часу виникло безліч традицій і вірувань, що стосуються того, на якому пальці її варто носити.

На якій руці носять обручку в Україні

В Україні цю прикрасу носять на безіменному пальці правої руки, чому є безліч пояснень.

  • Права рука асоціюється з благословенням, чеснотою і спасінням. У християнській традиції говориться, що Ісус Христос покладав свою праву руку на учнів, благословляючи їх. Ліва рука, навпаки, пов’язується з гріхом і спокусою.
  • На початку християнської ери не надавали значення, на якому пальці обручка. Однак з часом права рука і безіменний палець почали вважатися благословенними.

Проте в деяких країнах, таких як Німеччина, Австрія та Швейцарія, цю прикрасу традиційно носять на лівій руці.

Зараз дивляться

Це пов’язано з історичним протестом протестантів проти католицької церкви, яка довгий час не визнавала шлюби, укладені поза церковними стінами.

На якій руці носять обручку жінки і чоловіки

Вибір руки для носіння цього символу вірності залежить від віросповідання та особистих переконань закоханих.

Як визначитися, на якій руці носити обручку:

  • У католиків є традиція носити перстень на лівій руці, що символізує близькість до серця і душі.
  • У православних країнах каблучку зазвичай надягають на праву руку, що пов’язано з вірою в захист янгола-охоронця і переконаннями про те, що правий бік тіла символізує благополуччя.
  • Серед мусульман обмін прикрасами для заручин став популярним після впливу європейських традицій, і тепер це частина весільних обрядів.
  • Мусульманські чоловіки уникають золотих прикрас, надаючи перевагу сріблу або платині, і можуть носити каблучку на будь-якому пальці.

Прикмети про обручки

Обмін прикрасами під час весільної церемонії є одним із головних моментів цієї події. Це символізує вступ у новий етап життя, створення нової сім’ї. Каблучка на пальці повідомляє навколишнім про те, що людина одружена або заміжня.

Це є свого роду захисним бар’єром від непотрібної уваги і небажаних знайомств. Ще це символ вічності та нескінченності. Кругла форма символізує нескінченну любов, шлюб і вірність.

Забобони про обручки:

  • Вважається, що її зняття може призвести до нещастя в шлюбі.
  • Втрата сприймається як знак можливого руйнування шлюбу або розлуки.
  • Дарування свого персня іншій людині може передати частину власної долі.
  • Приміряння чужої каблучки може віщувати швидкий шлюб.

Зрештою, якщо в сім’ї панують кохання і гармонія, то не має значення, на якій руці носять обручку чоловіки або жінки. Головне – це взаєморозуміння і цінність стосунків між подружжям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-29 12:17:45