Україна і світ

На Тернопільщині зафіксували смерть 14-річного хлопця від лептоспірозу – чистив річку

На Тернопільщині від лептоспірозу помер 14-річний хлопець. За припущеннями медиків, підліток захворів після  розчистки місцевої річки, де живе багато водяних щурів – переносників інфекції.

Смертельний випадок

Хлопець разом з іншими підлітками чистив річку, щоб можна було купатися. Невдовзі після цього у нього піднялася висока температура, з’явилася нудота і блювання. За словами бабусі, на ногах хлопця було багато ран і порізів, через які інфекція потрапила в організм.

Первинну допомогу надали в районній лікарні, а пізніше перевезли до обласного медзакладу в Тернополі, де він перебував у реанімації.

Клінічні прояви хвороби свідчили про лептоспіроз, проте лабораторного підтвердження цього діагнозу наразі немає. Лікарі зробили все можливе, проте врятувати хлопця не вдалося.

Що варто знати про лептоспіроз: симптоми і наслідки

Лептоспіроз – це бактеріальна інфекція, що викликається бактеріями роду Leptospira. Симптоми захворювання: головний і м’язовий біль (особливо в литках), лихоманка (температура може підніматися до 39-40°С), нудота і блювання, почервоніння очей, діарея і висипання на шкірі.

Вони можуть з’явитися через 2 дні до 4 тижнів після зараження. Легкі форми лептоспірозу можуть нагадувати інші захворювання і тому часто залишаються недіагностованими.

Тяжкі форми потребують негайної медичної допомоги, адже  без відповідного лікування це може бути небезпечно для життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 16:41:50