Львівський портал

На Сихові відкрили мурал захиснику Олегу Христенку

На фасаді будинку на проспекті Червоної Калини, 127А, намалювали стінопис, присвячений захиснику України Олегу Христенку. Місця для муралу було вибрано невипадково: Олег жив у цьому будинку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

На стінописі є два зображення Олега, шеврон 3-ї штурмової бригади, в якій хлопець служив, емблема патронатної служби «Янголи Азову», яка допомогла захиснику після поранення, та текст молитви націоналіста. Також є два QR-коди: зчитавши перший, можна почути молитву націоналіста, в другий перекидає на рахунку, куди можна донатити.

На відкритті муралу зібрались сотні львів’ян – рідні, близькі, колеги та знайомі Олега Христенка, мешканці районі, військовослужбовці.

784

«Я завжди казав, що на війні – найпрекрасніші люди. Сьогодні стільки доброго говориться про Олега і його побратимів, що це ще раз підтверджує мої слова. Я радію, що в Україні є і були такі молоді люди, як Олег, які знають, що таке тримати державу і усвідомлюють, що Україна в нас одна. Слава Олегу і ЗСУ», – сказав на відкриті муралу керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Андрій Жолоб.

785

Олег Христенко (Крилов) (19.10.2001-07.06.2023) – львів’янин, боєць 3-ї окремої штурмової бригади.

Навчався у середній загальноосвітній школі №98 Львова. Здобував освіту у Національному університеті «Львівська політехніка».

787

З юного віку проявляв активну громадянську позицію, був учасником різноманітних патріотичних рухів та ініціатив.

У мирний час працював у ІТ-сфері: спочатку був спеціалістом компанії «lEVEL UP», згодом почав реалізовувати успішні приватні проєкти.

У перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, самостійно поїхав до столиці та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній окремий полк спеціального призначення «Азов»). Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом боронив територіальну цілісність та незалежність держави на південному та східному напрямках.

13 січня 2023 року отримав осколкове поранення під Бахмутом. Патронатна служба «Янголи Азову» взяла його під опіку, Олег пройшов реабілітацію.

У  квітні того ж року повернувся до побратимів. У травні почав розробляти додаток, для покращення боєздатності українських снайперів, однак свій останній проєкт завершити не встиг. 6 червня 2023 року Олег разом з побратимами виїхав на бойове завдання.

7 червня загинув під час штурму ворожих позицій в районі села Кліщіївка під Бахмутом від мінометного обстрілу.

11 серпня 2023 року Олега Христенка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-15 18:19:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин