Суспільне мовлення

На Львівщині завершують облаштування дороги до ПП “Нижанковичі-Мальховіце”

На Львівщині завершують облаштування дороги до майбутнього пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховіце”. Це майже 47 кілометрів дороги. У межах населених пунктів там вже частково проклали тротуари, встановили освітлення та автобусні зупинки.

“Дорога була в ямах, страшна. Тут у нас вся дорога гарна, ще міст кладуть і там дуже гарна, тільки поважати і шанувати”, — каже мешканка села Солянуватка Ольга Соханчак.

Втім найбільше мешканці хвилюються, аби водії не перевищували швидкість на новій дорозі.

На Львівщині завершують облаштування дороги до ПП “Нижанковичі-Мальховіце”. Суспільне Львів

“Потрібно зробити примусове обмежування швидкості, я не знаю чи на ній можна зробити, але радар фіксації швидкості був би тут доречним, бо на знаки люди не хочуть звертати увагу “, — каже мешканець села Солянуватка Іван Мальгівський.

Зараз дорога готова на 80 відсотків. За словами керівника Служби автомобільних доріг Львівської області Олега Берези, ця дорога вже є проїзною.

“Ця дорога вже є проїзною і може бути використана. Якщо польська сторона зробить відповідну дію, то буде як додатковий пункт перепуску”, — каже Олег Береза.

На Львівщині завершують облаштування дороги до ПП "Нижанковичі-Мальховіце"

На Львівщині завершують облаштування дороги до ПП “Нижанковичі-Мальховіце”. Суспільне Львів

За словами виконавчого директора підрядної фірми Віктора Багрія, залишилося вкласти частину верхнього шару покриття та завершити ремонт ще одного моста, що веде до нового кордону.

“На цей момент закінчили буріння і заливання бетону. Ми приступили до накладання плити. Залишилося ще 21 км верхнього шару покриття, до нього буде зроблена розмітка, далі треба буде встановити бар’єрне огородження, автобусні зупинки і в деяких населених пунктах облаштувати тротуари”, — каже виконавчий директор підрядної фірми Віктор Багрій.

Облаштувати дорогу повністю обіцяють на початку наступного року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховіце” розпочали будувати у вересні 2021 року.
  • На будівництво Польща виділила 109 мільйонів злотих. Відкрити автомобільний пункт пропуску планували у 2025-му році.
  • 2 червня у Львівській ОВА повідомили, що пункт пропуску “Нижанковичі – Мальховіце” запрацює до кінця 2024 року.
  • 16 вересня керівник канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик повідомив, що кордон у Самбірському районі для автівок планують відкрити у 2023-му році.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин