Суспільне мовлення

На Львівщині з 1 квітня діє заборона на вилов риби

На Львівщині з 1 квітня діє заборона на вилов риби. В Україні розпочинається весняно-літній період нересту риби. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації. Жителів закликають дотримуватись правил рибальства.

На Львівщині така заборона діятиме:

  • в басейні р. Дністер із 1 квітня до 10 червня;
  • в басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир із 1 квітня до 20 травня;
  • в у всіх водосховищах, технічних водоймах із 1 квітня до 10 червня;
  • в у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) із 1 квітня до 30 червня;

Заборона не поширюється на суб’єкти аквакультури, які зареєстровані в органах рибоохорони. Користувачі спеціальних товарних рибних господарств можуть користуватись об’єктом відповідно до умов, встановлених законодавством та дозвільними документами.

Під час періоду нерестової заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, плавання суден та пересування інших транспортних засобів здійснюється відповідно до статті 39 Закону України “Про тваринний світ”.

Перелік ділянок водних об’єктів Львівської області незаборонених для проведення любительського рибальства на умовах загального водокористування в 2023 році доступний за посиланням.

Про порушення заборони просять повідомляти Львівський рибоохоронний патруль за номерами: (066) 098-84-47 та (032) 270-41-88 або на всеукраїнську “гарячу лінію”: 0 (800) 50-52-50.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З великого міста у віддалене село: як львів’янка облаштовує життя на хуторі


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин