Суспільне мовлення

На Львівщині ввели всі типи аварійних та погодинних вимкнень електроенергії

Сьогодні, 25 листопада, на Львівщині діятимуть усі типи аварійних та погодинних вимкнень. Станом на 12:00 70% споживачів є без електроенергії, 30% мають світло. Про це повідомили у пресслужбі “Львівобленерго”.

“Просимо з розумінням поставитись до ситуації, яка склалась в енергосистемі України внаслідок ворожих обстрілів”, — йдеться у повідомленні.

Мешканців, яким відновили подачу світла, закликають вмикати електроживлення поступово — спочатку освітлення, потім прилади з невисокою потужністю. Зокрема, можна зарядити телефони та ліхтарики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Натомість пилососи, пральні машинки, обігрівачі та інші потужні прилади радять не вмикати хоча б у перші години після відновлення електропостачання. За можливості, варто повністю відмовитись від них у найближчі дні.

Що відомо

  • Під час повітряної тривоги 23 листопада Росія вдарила двома ракетами по електропідстанції у Львівській області. Внаслідок цього три райони на Львівщині були повністю знеструмлені.
  • З 5 ракет, які були на території області, сили ППО збили 3. Ще дві влучили в енергетичну підстанцію на Львівщині. Унаслідок падіння потужності в системі електроенергію одночасно можуть подавати до 30% споживачів.
  • Із 25 листопада на Львівщині буде діяти оновлений графік погодинних вимкнень.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин