Суспільне мовлення

На Львівщині у стаціонарах перебувають 148 людей, хворих на коронавірус

На Львівщині в середньому фіксують близько 100 випадків коронавірусу на тиждень. Про це повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко. А за минулий тиждень зафіксували 9 випадків смерті у тих, в кого діагностували коронавірус.

У лікарні першого медоб’єднання, куди у Львові госпіталізують хворих із коронавірусом, зараз лікують 9 людей із COVID-19.

“Хворі переважно середнього та старшого віку, які мають обтяжений терапевтичний анамнез. Тобто, хворі із цукровим діабетом, перенесеними інфарктами, інсультами. Немає таких важких пневмоній, які були минулих років”, — каже завідувачка Центру терапії першого медоб’єднання Львова Марта Сайко.

В стаціонарах області зараз перебувають 148 людей, розповідає керівниця обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

“За тиждень ми зареєстрували 6 летальних випадків серед людей старшого віку, які мали низку хронічних захворювань. І які або не були вакциновані від коронавірусу, або були вакциновані більше року тому і не отримали бустерної дози”, — каже Наталія Іванченко.

Зараз щеплення від коронавірусу можна отримати у поліклініках та пунктах щеплень.

За даними Львівського обласного лабораторного центру, за минулий тиждень із 12 до 18 грудня, щеплення на Львівщині отримали понад 2 тисячі 600 людей.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За два тижні захворюваність на COVID-19 на Львівщині зросла на 10%


Джерело: Суспільне мовлення України