Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть директора будівельної фірми за привласнення майже 9 млн грн

На Львівщині судитимуть директора будівельної фірми за привласнення 8,7 млн грн під час будівництва моста, який повинен був об’єднувати смт. Східницю із сусіднім селом. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, у 2020 році між Східницькою селищною радою та будівельним підприємством було укладено договір на будівництво моста.

“В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами, обвинувачений вносить в офіційну документацію недостовірні дані про обсяги виконаних робіт та вартість використаних матеріалів. У такий спосіб директор товариства привласнив 8,7 млн грн”, — повідомляють у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Після цього, директор будівельної фірми уклав договір фінансової позики із очолюваним підприємством і перерахував гроші на свій приватний рахунок, додають у прокуратурі області.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Обвинувачений перебуває під вартою. За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування збитків, на його майно наклали арешт (на загальну суму близько 7,5 млн грн) та заявили цивільний позов.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові заарештували та передали до АРМА майно, яке належить росіянам


Джерело: Суспільне мовлення України