Суспільне мовлення

На Львівщині синоптики прогнозують мокрий сніг та ожеледицю

Завтра, 17 листопада, на Львівщині прогнозують мокрий сніг та ожеледицю. Вдень стовпчики термометрів опустяться до 2 градусів нижче нуля. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівського гідрометцентру.

За даними синоптиків, похолодання зумовлене впливом холодної повітряної маси з Півночі.

17 листопада вночі прогнозують дощ та мокрий сніг. Вдень — невеликий мокрий сніг, ожеледь та слабке налипання мокрого снігу. На дорогах — ожеледиця. Температура вночі коливатиметься від 4° морозу до 1° тепла, вдень — від 2° морозу до 3° тепла.

До кінця тижня, з 18 до 20 листопада, істотних опадів не очікують. Подекуди можливий нестійкий сніговий покрив. На дорогах — ожеледиця. У ці дні температура поступово знижуватиметься. Вночі 18 листопада — 2-7 ° морозу, 19 – 20 листопада 4-9 ° морозу. Вдень температура становитиме близько 0°.

Як повідомляють у Службі автомобільних доріг, на Львівщині вже готові до погіршення погодних умов. Підрядники підготували спецтехніку та протиожеледні матеріали. Втім, через зупинку ДП “Артемсіль”, виник гострий дефіцит технічної солі. Через це у першу чергу оброблятимуть пріоритетні дороги. Зокрема, міжнародні та національні траси.

Тому мешканців закликають серйозно поставитись безпеки на дорозі. Насамперед — замінити шини на зимові.

“Водії мають бути вдвічі уважнішими, адже взимку не лише погіршення погодних умов спричиняє чимало дорожньо-транспортних пригод, а й погана видимість зранку чи ввечері. Саме тому радимо обирати безпечну швидкість руху, збільшувати дистанцію з транспортом, що рухається попереду, зважати на пішохідні переходи у населених пунктах чи поза ними”, — каже директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

За потреби негоду можна перечекати на стоянках для відстою авто. Перелік можна переглянути за посиланням.

Читайте також

Закупляють сіль за кордоном та ремонтують транспорт: комунальники Львова готуються до зими

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині облаштували понад 130 стаціонарних пунктів обігріву


Джерело: Суспільне мовлення України