Суспільне мовлення

На Львівщині опечатали ще одну церкву УПЦ МП

Учора, 19 квітня, депутати Самбірської міської ради заборонили діяльність УПЦ МП на території громади. Свято-Успенський храм опечатали. Про це повідомили у пресслужбі Самбірської міськради.

“Після заслуханих аргументів усіх сторін сьогодні (19 квітня, — ред.) на сесії міської ради прийняли рішення про заборону діяльності у Самборі Української Православної Церкви Московського патріархату”, — йдеться у повідомленні.

Двері Свято-Успенського храму опечатали. Церква зможе відновити роботу після впорядкування документів та повного виходу із Московського патріархату.

Двері церкви опечатали. Самбірська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • 5 квітня 2023 року парафіяни Церкви святого великомученика Георгія УПЦ МП ухвалювали рішення про перехід до ПЦУ. Того ж дня Громада собору Львівської єпархії УПЦ МП, проголосувала за перехід до Православної церкви України. В храмі вже відбулося перше богослужіння українською мовою.
  • Військовослужбовці Збройних сил України записали низку відеозвернень до львів’ян та влади міста із закликом передати церкву на вулиці Тараса Бобанича у Львові з УПЦ МП до Православної церкви України.
  • Власниця приміщення на вулиці Антоновича, 100, яке орендувала громада храму Святої Трійці УПЦ МП, розірвала угоду про користування.
  • 6 квітня у Львові розпочали демонтаж Української православної церкви Московського патріархату на Сихові, яка була збудована незаконно.
  • Також 6 квітня у місті Рава-Руська громада Свято-Троїцького храму ухвалила рішення про перехід із Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.
  • 8 квітня у Бориславі опечатали храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ МП. Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради.
  • 10 квітня у Трускавці парафія церкви святого Іллі подала звернення про прийняття до ПЦУ


Джерело: Суспільне мовлення України