Львівський портал

На Львівщині дружина заявила на чоловіка, який готував обстріли на енергетику

Співробітник Федеральної служби безпеки РФ завербував ув’язненого-військовослужбовця з Львівщини до державної зради. На зрадника заявила його дружина, яка повідомила СБУ, що чоловіка завербували рашисти, повідомив «Судовий репортер».

Генпрокуратура підозрюється у підбурюванні громадянина України до державної зради

співробітника Федеральної служби безпеки РФ Сєргея Лєбєдєва.

23 листопада 2023 року Лєбєдєв у Telegram, використовуючи обліковий запис «Анна» та  імʼя «@RuZkaya_deVochka», написав чоловікові, який перебував у місті Львові, і запропонував сфотографувати електропідстанції із різних боків.

Український військовослужбовець начебто згодився і залучив до виконання завдання також дружину, яка проживала у місті Сколе Стрийського району і перебувала у фінансовій скруті.

У подальшому на банківський рахунок військового зрадника надійшло 2649 гривень на транспортні витрати і придбання вживаного телефона для фотофіксації. Жінка отримала поштою мобільний телефон і 700 гривень на транспорт. Чоловік підшукував пересилав їй координати критичних обʼєктів інфраструктури. Але протягом грудня жінка залишалася вдома і так і не поїхала знімати обʼєкти.

1 січня 2024-го феесбешник на прохання чоловіка повторно передав список обʼєктів критичної інфраструктури, які потрібно було сфотографувати, – електричної підстанції і Львівської теплоелектроцентралі-1, а також інструкції щодо зйомки з кращих ракурсів. На рахунок чоловіка надійшло ще 1311 гривень на транспортні витрати його дружині.

Але жінка, зрештою, оцінила наслідки, які можуть настати, і що вона буде виконавцем злочину. Тому 3 січня прибула до відділення поліції у місті Сколе і письмово добровільно заявила про звʼязок її чоловіка з представником іноземної держави і отримане завдання, яке вона мала виконати.

За інформацією з відкритих джерел, чоловік, з яким листувався Лєбєдєв, був призваний на військову службу за мобілізацією, але до цього був неодноразово судимий. У жовтні 2021-го він був звільнений умовно-достроково за грабіж. Але із лютого 2023 року і на момент листування із росіянином вже знову утримувався під вартою.

У червні 2023-го його визнали винним у крадіжці із проникненням. А в лютому 2024-го за ножове поранення, яке спричинило смерть потерпілого, засудили до 7 років тюрми.

Після звернення дружини обвинуваченого в поліцію його камеру в «Львівській установі виконання покарань № 19» обшукали. Із матрацу ліжка вилучили мобільний телефон.

Зʼясувалося, що чоловік із червня 2022 року поширював в мережі «Одноклассники» дописи, як виправдують військову агресію Росії.

Наприкінці травня цього року Галицький районний суд Львова призначив до розгляду по суті за обвинуваченням цього чоловіка у державній зраді, а також поширенні матеріалів, які виправдовують військову агресію РФ.

Фото умовне: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-15 18:58:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин