Суспільне мовлення

На Львівщині для збереження експонатів у музеях планують закупити генератори та паливо

На початок 2022 року основний музейний фонд на Львівщині становить 1 391 893 унікальні предмети. Вони потребують особливих умов збереження. Львівська ОВА виділить гроші з обласного бюджету, аби допомогти музеям придбати генератори, паливо та осушувачі. Про це повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Від початку війни музейні експонати Львівщини зберігають у спеціальних приміщеннях. Проте картини, скульптури та деякі інші експонати вимагають особливих умов: певної температури та рівня вологості. Через ракетні обстріли забезпечити їх стало складно. Тому Львівська ОВА планує виділити гроші з обласного бюджету на облаштування місць зберігання музейних експонатів.

“Обласна військова адміністрація готова допомогти закупити генератори, паливо до нього, осушувачі чи інші необхідні засоби, які дозволять вберегти експонати. Ми повинні забезпечити збереження пам’яток та створення правильного температурного режиму Якщо є приміщення, де експонати зберігаються у вкрай неналежних умовах, то це питання є першочерговим. Належні умови мають бути”, — каже заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

За словами Івана Собка, розпорядники коштів ще можуть подати свої пропозиції щодо фінансування потреб закладів.

Читайте також

П’ять закладів культури у Львові отримали генератори від благодійників

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львівська міськрада отримала понад 40 заявок на відшкодування вартості генераторів


Джерело: Суспільне мовлення України